Rasdag Waalre 2011

De hele week waren we al bezorgd aan het kijken wat voor weer het zou worden, want een herhaling van vorig jaar zouden we niet graag zien. Maar gelukkig, de weergoden waren ons gunstig gezind.
Op zaterdag hebben we met de hele ploeg opgebouwd, de loterij ingericht, het secretariaat, het winkeltje van “Kattig”, de kooien en de ruimte voor de fotograaf. Dit jaar was Chantal Mazzei onze fotograaf. Zij heeft de hele zondag door enthousiast foto’s gemaakt van onze Brits Langhaartjes. Voor 15 euro per kat hebben de exposanten een fotoshoot bij haar kunnen boeken. Daar is dan ook erg graag gebruik van gemaakt. Wel meer dan 20 katten waren voor haar aangemeld! Chantal heeft enorm hard gewerkt, want naast de studiofoto’s heeft ze zelfs nog tijd gevonden om foto’s in de zaal en van de prijsuitreiking te maken. Wij willen haar dan ook heel hartelijk danken voor de fijne samenwerking en hopen haar natuurlijk op een volgende Rasdag weer te mogen begroeten. Een bezoekje op haar site is zeker de moeite waard. Kijk op: www.dierenfotografie-chantalmazzei.nl

Gelukkig waren we met het opbouwen zaterdag op tijd klaar, dus huiswaarts, katten borstelen voor de volgende dag en ’s morgen weer vroeg op.
We hadden de dierenarts van Bianca bereid gevonden om de veterinaire keuring te doen en hij kwam met zijn assistente. Wij zijn de heer Bart Huijgens erg dankbaar. Zij waren erg vakkundig en heel precies. Wij, als organisatie, hebben er weer dingen bijgeleerd. Bijvoorbeeld: dat het goed is exposanten er op te wijzen dat het beter is om je kat te laten chippen. Het is wel niet verplicht maar het is natuurlijk wel duidelijker voor de dierenarts en organisatie dat het de juiste kat is. Verder waren alle katten helemaal in orde en gelukkig kwamen alle katten door de veterinaire keuring.
Al voor tien uur kwamen de exposanten binnen. De zaal begon toen gezellig te leven. We waren al die mooie verschillende Brits Langhaartjes met hun baasjes dan ook erg dankbaar dat ze naar de Rasdag kwamen. Want tenslotte, zonder de medewerking van Brits Langhaar liefhebbers en fokkers had deze dag natuurlijk nooit zo goed kunnen slagen. Van sommige exposanten hebben wij als organisatie al hele leuke reacties gekregen. Mensen waren erg blij met de goede uitleg van de aanwezige keurmeesters.

We hadden deze keer drie keurmeesters uitgenodigd. De keursmeesters waren Marcel Frank, Pauline Kröger en Gonny Voorhout.
Verder waren er nog een aantal mensen aanwezig die wij op het afgelopen NOK-seminar hebben mogen leren kennen. Toen al waren ze erg enthousiast, zo enthousiast dat ze graag naar onze Rasdag wilden komen. Wij vonden het dan ook erg fijn dat ze gekomen waren. Wij willen dan ook graag mevrouw Astrid van Hal, mevrouw Elga van Kuijk en de heer Jan Sennef hartelijk bedanken dat ze onze hoofdstewart Ana zo fijn geholpen hebben.

Er zijn in totaal 48 katten tentoongesteld. Van bijna elke kleur was er wel een vertegenwoordiger. De bezoekers van onze Rasdag hebben dan ook een erg mooie variëteit aan kleuren mogen bewonderen. Solids, bi-colors, particolors, silvers, tabby en point, het was allemaal aanwezig op onze Rasdag.

Dit jaar had de organisatie van de Rasdag ook een groot aantal prijzen voor de beste in variëteit. Zij kregen naast een oorkonde ook een leuk samengesteld pakket.

Verder waren er prijzen voor de mooiste kitten van 3 tot 6 maanden en zelfs twee prijzen voor de categorie kitten van 6 tot 10 maanden aangezien de grote hoeveelheid inschrijvingen. Het mooiste kitten poesje van 6 tot 10 maanden en het mooiste kitten katertje kregen een prijs. Daarnaast waren er prijzen voor de mooiste open poes, mooiste open kater en mooiste kastraat. Alle prijzen waren speciaal hand vervaardigd voor deze dag.
Uit al deze fantastische winnaars is er de mooiste Brits Langhaar van deze dag gekozen. Deze heeft als prijs een groot handgemaakt beeld van keramiek ontvangen.
Op zo’n dag kan een mooie loterij natuurlijk niet missen. De tafel van de loterij was goed gevuld en op elk lootje is een prijs gevallen, soms mooie prijzen, soms een troostprijs. Hartelijk dank aan alle sponsors en deelnemers die deze loterij een groot succes hebben gemaakt.

De kooien stonden in een groot carré. Dit gaf alle exposanten de mogelijkheid om met iedereen gezellig te praten. Ze hadden ruimte genoeg en in het midden stond trimsalon Cher Monde van Ursula en zij beantwoordde alle vragen over de verzorging van de vacht van de kat. Ook had Ursula haar eigen poes meegenomen om demonstraties te geven. Petje af voor haar poes die alles zo geduldig onderging.

Op het podium stond het winkeltje van “Kattig”. Zij heeft een erg leuk assortiment meegenomen naar onze Rasdag. Chantal heeft zelf nog drie prijzen uitgedeeld aan wie zij de mooiste Brits Langharen vond. Een heel leuk initiatief!
Verder was op het podium nog het Brits Langhaarwinkeltje met verschillende spullen van keramiek die Esther Vijfvinkel had gemaakt. De opbrengst van de verkochte spulletjes komt onze kas voor de erkenning van de Brits Langhaar ten goede. Esther kan ook op bestelling artikelen voor u maken in de kleur en vorm die u graag heeft. Zo zijn de voerbakjes altijd een erg leuk artikel in kittenpakketten. Alles geheel naar eigen wens mogelijk.

Om 11.00 uur werden de keurmeesters verwelkomd en voorgesteld aan de exposanten. Wij willen Gonny Voorhout hartelijk danken voor de uitleg over het showen van een kat. Zij heeft uitleg gegeven over hoe je een kat showt en waar een keurmeester overal op let. De keurmeesters begonnen rond 11.15 uur met keuren en er was tijd genoeg voor alle exposanten om hun vragen te stellen. Hier werd ook dankbaar gebruik van gemaakt. We kunnen de keurmeesters verzekeren dat de exposanten erg blij waren met hun uitleg, tips en adviezen.

Tussendoor werden al de prijzen voor de verschillende variëteiten uitgedeeld. Het overzicht van alle prijswinnaars vind u onderaan het verslag.

Rond één uur was er een pauze voor de keurmeesters om te eten. Na de lunch werden de keuringen hervat en rond drie uur was dat afgelopen, dus toen werd het tijd voor het uitmaken van de hoofdprijzen.

Keurmeester Gonny Voorhout, die elk jaar bij ons keurt, vindt dat er elk jaar meer kwaliteit komt. De andere keurmeesters waren het met haar eens.

Met heel veel plezier hebben we deze dag georganiseerd en gezien dat enthousiaste fokkers en ook liefhebbers genoten hebben van deze gezellige leerzame dag. Alle deelnemers van deze Rasdag willen we dan ook nog een keer heel hartelijk bedanken.

De Werkgroep Erkenning Brits Langhaar

Prijs Gewonnen door Eigenaar
Biv zwart Locust Valley’s Nomoya Mieke Tuynman
Biv chocolate Choco Roman from Sham Karine Cooman
Biv blauw Boerling’s Estate Indra Rita Boerrigter-Eenling
Biv lilac tortie Annadora’s Johni Karin van Uden
Biv bicolor De Prince van de Vijfvinkeltjes Björn Hensen
Biv tricolor Nala Princess of the Teddy Cats Ernst en Joke Schuurman
Biv cinnamon-wit Krijalo’s Oscar Karine Cooman
Biv crème-wit Kikaimee’s Amor Betty Salden
 Biv black silver shaded  Alayah Zabaglione  Wendy van Loon
 Biv overige kleuren  Krijalo’s Ushi  Henk en Martine Hulscher
 Biv point  Hero Lambirz  Henk en Martine Hulscher
Mooiste kitten 3-6 maanden Krijalo’s Ushi Henk en Martine Hulscher
Mooiste kitten kater 6-10 mnd Millwood’s Charley Marian Heijkoop
Mooiste kitten poes 6-10 mnd Nala Princess of the Teddy Cats Ernst en Joke Schuurman
Mooiste open kater Krijalo’s Leonardo Joke Pleiter
Mooiste open poes Mystique von Sharhoff Marian Heijkoop
Mooiste castraat Boerling’s Estate Magic Quinty Rita Boerrigter-Eenling
Mooiste Brits Langhaar Mystique von Sharhoff Marian Heijkoop