Rasdag Veenendaal 2009

Na keihard aan de voorbereidingen te hebben gewerkt was het dan eindelijk zover: de eerste rasdag voor Brits Langhaar, georganiseerd door de Werkgroep Erkenning Brits Langhaar, kon beginnen!

Exposanten hadden ingeschreven met zes castraten, negen katers, 19 kittens, één nest van zeven kittens en 10 poezen. De veterinaire keuring was tussen 10.00 en 11.00 uur en toen iedereen door de keuring was kon de dag echt beginnen.

Er waren twee keurmeesters aanwezig: Gonny Voorhout en Pauline Kröger. Pauline was er vorig jaar in Heykant ook bij, dus het was voor haar een weerzien met een aantal katten die ze toen ook al gekeurd had.

Naast katten en keurmeesters had de Werkgroep Erkenning Brits Langhaar nog voor wat andere interessante zaken gezorgd: Gerrie Habers-Hannink was er met haar stand voor gedragstherapie. Ook was er een stand voor vachtverzorging en een stand van Pets 24/7 dierbenodigdheden. Verder was dierenfotograaf Imre van Eijl aanwezig: een ieder die dat graag wilde kon zijn of haar katten onderwerpen aan een professionele fotoshoot voor een zacht prijsje!

De keuringen begonnen en dit waren heel uitgebreide keuringen met natuurlijk veel aandacht voor de vachten. Beide keurmeesters hebben de katten uitgebreid bekeken en hun oordeel gegeven. Iedereen die wilde kon tijdens zo’n keuring meeluisteren en daar waren zowel bezoekers als katteneigenaren heel blij mee: er werd veel opgestoken!

Vooral de vachten werden kritisch bekeken. Er werd veel verteld over te zachte vachten, crispy vachten en ook kwam ter sprake wat voor combinatie je zou moeten nemen bij een bepaalde vacht. Kortom, de keuringen waren voor iedereen heel leerzaam en interessant!

Ondertussen werd er driftig gefilmd door SBS6, Hart van Nederland, die dezelfde avond een item over de Rasdag zou uitzenden. De cameramensen en interviewers waren heel geïnteresseerd en zij zijn er ruim twee uur geweest. ’s Avonds om half elf zat iedereen natuurlijk op het puntje van de stoel om het item te kunnen zien. Dat was een leuk item, al was de algemene mening dat het wel een stukje langer had mogen duren.

Aan het einde van de dag werden er ook nog prijzen uitgereikt, voor veelbelovende kater, veelbelovende poes, veelbelovend kitten en mooiste castraat.

Ook werd op deze dag het eerste Brits Langhaar Journaal voorgesteld. Direct kwamen daar positieve reacties over binnen.
Ook meldden zich veel mensen aan voor dit magazine dat vier keer per jaar zal worden uitgegeven.

Al met al was het een zeer geslaagde dag. De exposanten konden rustig ervaringen uitwisselen met elkaar en er heerste een gezellige sfeer.

Het enige minpunt was dat het nogal fris was in de hal, al stond de verwarming op hoog.

Het was een dag die zeker een vervolg gaat krijgen!