Informatiedag Brits Langhaar 2007

25 november 2007 was het eindelijk zover, na maanden van voorbereiding, was de informatiedag voor de Brits langharen. Dit evenement werd gehouden in Heikant en was bedoeld ter voorbereiding op de erkenningshow op 2 maart 2008 in Aalsmeer.

32 eigenaren hadden zich ingeschreven met 1 of meer katten, de classic kleuren, bicolors en tricolors, shadeds en points alles was vertegenwoordigd. Bij binnenkomst werden alle katten gecontroleerd op hun gezondheid voordat ze naar hun kooien mochten. Gelukkig mochten bijna alle katten naar binnen.

Om 11 uur begon de keuring door keurmeesters Michel de Bruyn en Pauline Kröger. Zij beoordeelden de katten aan de hand van de rasstandaard en gaven aan de eigenaren uitleg wat de plus en verbeterpunten van hun katten waren. Helaas kregen een paar katten het advies mee om niet mee te doen met de erkenningshow, maar gelukkig mogen de meeste katten in maart wel aanwezig zijn.
Ondertussen kon men zijn kat professioneel op foto laten zetten door fotografe Marian Draat. Zij en fotograaf Geert de Vries hebben gedurende de hele dag ook nog foto’s gemaakt van de hele show. Eén van de foto’s genomen door Marian zal verschijnen op de voorkant van het kerstnummer van het Sisstrum van de NVvK.

Om 16 uur waren alle katten gekeurd en trokken de keurmeesters zich terug om de meest veelbelovende kater, poes en kitten uit te kiezen. Dit zijn geworden:


Kater: Merlin O’Uxmal (fawn), eigenaar Alma van de Water, Cattery Beau Monde

Poes: Gaia from Bellac (zwart), eigenaar Martine Hulscher, Cattery Krijalo

Kitten: House of Spirit’s Maya Angelou (blauw wit), eigenaar Kim Abdur, Cattery House of Spirit

Daarna konden alle eigenaren hun keurrapporten ophalen en was de dag afgelopen.
Al met al kunnen we terugkijken op een succesvolle dag, die zeer gezellig is verlopen, zeer leerzaam is geweest is voor iedereen en een uitstekende voorbereiding is geweest voor de erkenningshow van 2 maart. Inschrijvingen voor deze show zullen via het inschrijvingsbureau van de WEBLH groep lopen, ook katten die helaas niet konden komen maar in het buitenland hun uitmuntend hebben behaald zijn welkom. Meer informatie hierover zal nog op de site verschijnen.

Rest ons nog alle vrijwilligers, de keurmeesters, fotografen, de dierenarts, de NVvK en natuurlijk alle katteneigenaren te bedanken, want zonder hun hadden wij deze dag nooit waar kunnen maken.

Meest veelbelovende kater:
Merlin O’Uxmal

Meest veelbelovende poes:
Gaia from Bellac

Meest veelbelovende kitten:
House of Spirit’s Maya Angelou