Rasdag Waalre 2010

De weersomstandigheden hebben ons deze keer heel wat stress en hoofdbrekens gekost.

Moeten we de dag afblazen? Kunnen we het risico nemen? Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om de dag door te laten gaan en gelukkig waren de wegen goed begaanbaar. De exposanten uit het noorden konden niet komen, daar waren de wegen onbegaanbaar door het slechte weer.

We zijn dus met zo’n 12 katten minder van start gegaan dan de 55 die er ingeschreven waren.

We zijn begonnen met de veterinaire keuring, die dit keer werd gedaan door dierenarts mevrouw Elles Beerendonk van Veterinair Centrum Someren. Alle katten werden gezond en parasietvrij bevonden.

Mevrouw Beerendonk werd op het podium bedankt met een bloemetje en wat lekkers om te drinken.

Jammer genoeg kon onze huisfotografe Imre van Eijl niet komen, haar gezondheid liet te wensen over en daardoor durfde ze het niet aan om dat hele eind te rijden.

Ludger Boerrigter heeft de hele dag door foto’s gemaakt en was daar heel erg druk mee. Ze zullen op de site komen en een kleine selectie komt in het Brits Langhaar Journaal.

Er waren een fotograaf en een verslaggeefster van het Eindhovens Dagblad aanwezig en maandag 11 januari heeft er een heel leuk stuk over de Rasdag Brits Langhaar in de krant gestaan (red.: helaas is dit artikel niet bij de RV BLH aanwezig om op de site te plaatsen).

We hadden verschillende stands: een stand van de Limbra Cat Club, een stand van Bento Kronen (diervoeder) een stand van Special Cats en een van Pets 24/7.

Bij het secretariaat kon men vragen stellen en waren er speciale mokken met een afbeelding van een Brits Langhaar te koop en ook voerbakjes.

De leden van de Werkgroep waren goed herkenbaar aan hun witte bodywarmers.

Er was een loterij met prachtige prijzen en bijna alle exposanten gingen met een prijs (groot of klein) naar huis.

Keurmeesters waren deze dag: Gonny Voorhout en Lous Weimar. Om 11.15 uur gingen de keuringen van start en de keurmeesters hebben ruim de tijd genomen om elke poes, kater of kitten heel goed te bekijken en vragen (die er nogal waren) te beantwoorden. Gonny Voorhout zei in haar slotwoord dat beide keurmeester verrast waren door de kwaliteit van de katten en dat ze een heleboel prachtige katten voorbij hadden zien komen en dat de kwaliteit een stuk hoger lag dan vorig jaar. Dat vonden we een heel mooi compliment.

Tussen de keuringen door was men gezellig aan het praten, Lucy van Zaltbommel trakteerde nog omdat ze 9 januari jarig was geweest en de Werkgroep ging nog met een plak cake rond.

Voor de prijsuitreiking werden er nog verschillende mensen bedankt: de leden van het bestuur van de Limbra Cat Club die ons enorm hebben bijgestaan met raad en daad en in het bijzonder Miranda Rorijs die het secretariaat onder haar bewind had en van haar kregen alle exposanten een mooie oorkonde, die ook meetelt voor de uiteindelijke Erkenning.

Ana, de stewart, Charlotte en Jaap voor hand- en spandiensten.

Later dan gepland werden uiteindelijk de prijzen bekend gemaakt, de keurmeesters waren het niet aldoor met elkaar eens en hadden soms behoorlijk tijd nodig om de beste van een categorie aan te wijzen.

De katten die uiteindelijk in de prijzen vielen, waren:

Prijs Naam kat Naam eigenaar
Best Kitten 3-6 mnd Yogi von Kupferstich Trudy Engels
Best Kitten 6-10 mnd Luna van Aybocada Bianca Notmeyer
Beste Poes Buntebear’s Hope Alma van de Water
Beste Kater B3’Il Divo Martine Hulscher
Beste Castraat Merlin O’Uxmal Alma en Marijke van de Water
Best over all B3’Il Divo Martine Hulscher

De dag werd om half zes afgesloten met het gevoel dat we een heel gezellige, drukke dag hadden gehad met nog wel een aantal aandachtspunten voor de volgende keer.

Auteur: Martine Hulscher